top of page
Vyhledat

Jak využít lunární cyklus ve váš prospěch?

Aktualizováno: 17. 3. 2023



Ženský měsíční cyklus především v období kolem menstruace bývá spojován spíše s utrpením než radostí. Možná jste doposud nevěděly, že z pomyslné nevýhody můžete udělat celkem jednoduše vaší přednost.


Čtyři fáze – čtyři ženy

Ženský cyklus se skládá ze čtyř fází a v každé fázi může žena vynikat jinými schopnostmi a predispozicemi, důležité je tyto fáze znát a využít je ve svůj prospěch. Tyto schopnosti ženy mají po celý měsíc, ale v každé z fází se projevují v zesílené míře.

A. 1. - 6. den cyklu: reflektivní fáze (menstruace)

· Tato fáze poskytuje možnost vidět nové cesty a rozhodnout se pro radikální změny. Tudíž pokud právě chcete začít se změnou životního stylu a rozhodnete se v této fázi, je velice pravděpodobné, že se vám povede vkročit do procesu proměny tou správnou nohou.

· Je to optimální doba, kdy by si žena měla na sebe udělat více času odpočinout si a relaxovat.

· Rovněž můžete pociťovat nižší fyzickou a psychickou energii, ale to je naprosto v pořádku, pokud poslechnete vaše tělo, v dalších fázích cyklu, budete těžit z uspořené energii.

B. 7. – 13. den cyklu: dynamická fáze

· Jedná se o období po menstruaci a před ovulací. V této fázi se většinou můžete cítit plná síly, energie, velmi soustředěná, nezávislá a rychle se učíte novým věcem.

· Je to optimální doba pro zahájení nové životní etapy, změny v životním stylu a naplánování si cílů, kterých chcete dosáhnout.

· V této fázi máte k dispozici fyzickou vytrvalost a sílu a snadno tak dosahujete viditelných výsledků díky vyššímu sebevědomí.

C. 14. – 20. den cyklu: expresivní fáze (ovulace)

· V této fázi se žena cítí více emočně vyrovnaná, duševně i fyzicky silná. Jen tak něco vás nerozhází.

· Rovněž se můžete cítit více žensky a sexy, máte potřebu o sebe více pečovat a hýčkat se. Určitě to udělejte je to důležité, odměňte se za to, že jste na správné cestě k vašemu krásnějšímu a spokojenějšímu já.


· V této fázi budete i více produktivní, takže vám dodržování nových pravidel ve stravování a tréninkách půjde mnohem lépe, než v ostatních fázích.

D. 21. – 28. den cyklu: kreativní fáze (předmenstruační fáze)

· Jistě tuhle fázi máte spojenou s předmenstruačním syndromem a výkyvy nálady. To může být samozřejmě pravda, pokud nevíte, jak s touto fází zacházet.

· Jedná se o velmi příznivé období, kdy je žena schopna kritické analýzy a díky tomu najít efektivní řešení problémů.

· Ženy mají v těchto pár dnech více kreativity, zesílenější intuici a nadšení ke změně daného problému a díky tomu zvyšující motivaci dotáhnout věci ke zdárnému konci. Tzn., pokud jste doposud odkládala řešení určité situace, která vás trápila, nyní je vhodná doba vymyslet řešení.

· V této fázi jste nejspíš více emočně vypjatá, neklaďte proto na sebe až moc velký tlak k okamžitému řešení a výsledkům.

· Ubývá zde fyzická i psychická energie, proto tomu přizpůsobte i vaše tréninky, přípravu jídel a váš běžný režim, tak aby pro vás byl co nejméně stresující. Neznamená to však, že se na vše vykašlete, ale pouze odlehčíte přístup k procesu proměny, tak aby pro vás byl optimální po všech stránkách.




Jste ženy, krásné takové jaké jste, a proto o sebe pečujte s láskou ❤.


8 zobrazení0 komentářů
bottom of page